• Short title article: Proslava dva važna dana

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Put u život“ povodom Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom će u petak (08.12.), na središnjem gradskom trgu u Livnu, od 18 sati prodavati lampione.

Udruga poziva sugrađane da se odazovu proslavi ova dva dana i da kupovinom lampiona podrže rad udruge.

U posljednjih 38 godina, 5. prosinac se širom planete Zemlje obilježava kao Međunarodni dan volontera. Skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine je proglasila ovaj datum Međunarodnim danom volontera i od tada, pa do danas, ovaj dan je prilika za promoviranje volontiranja, ali i prilika za ohrabriti nadležne institucije da podrže volonterske napore i prepoznaju volonterski doprinos u postizanju ciljeva održivog razvoja na svim nivoima unutar države.

Godišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom proglašeno je 1992. godine rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda 47/3. Ovaj dan ima za cilj da promovira razumijevanje pitanja invalidnosti, dostojanstva, prava i dobrobiti osoba s invaliditetom. Broj osoba s invaliditetom se globalno povećava zbog porasta kroničnih zdravstvenih stanja i starenja stanovništva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok