• Short title article: Bratimljenje

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Kostrena je u srijedu proslavila Dan Općine i blagdan svojeg zaštitnika svetog Nikole te na najljepši način zaokružila obilježavanje 30 godina samostalnosti.

Tom su prilikom dodijeljene zahvale i priznanja udrugama u povodu obljetnica i zaslužnim pojedincima koji su promicali ime i ugled Kostrene.

Sjednici su prisustvovali brojni uzvanici iz redova gradonačelnika i načelnika, a među njima i gosti iz Općine Kupres, krajem kojega je s Kostrenom povezao život. Potpisivanjem Sporazuma na temelju Zaključka za udruživanje i suradnju donesenom na 14. sjednici OV Kupres 12. svibnja 2023. o suradnji i bratimljenju, tu će povezanost dodatno ojačati kao i sjećanje na kostrenskog branitelja Ivicu Opačka Paju, prvu žrtvu Domovinskog rata u Kupreškom kraju. Navodi Kupreški radio.

Prije potpisa Sporazuma prisutnima se obratio načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč:

– Ovaj sporazum nije samo formalni dokument, već izjava naše namjere, da gradimo mostove među našim općinama, potičemo razmjenu ideja i podržavamo jedni druge u izazovima s kojima se suočavamo. Ovaj sporazum nije samo papir, on ima srce, srce koje kuca kroz želju za razumijevanjem, zajedničkim projektima i prijateljstvu, kroz kulturne razmjene, sportske i druge događaje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok