• Short title article: Livno, četvrtak u 18 sati

"Poruke naših očeva": Ni oprostiti, ni zaboraviti.

Naslov je dokumentarnog filma Jakova Sedlara koji će ovoga četvrtka, 14. prosinca u 18 sati biti prikazan u kino dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu.

Poznati hrvatski producent, Šibenčanin Ivica Borzić je drugi put ove godine gost u Livnu.

Prije par mjeseci je predstavio, od Livnjaka zaboravljenu, heroinu sestru Bogoljubu Jazvo prikazavši dokumentarni film „Male velike sestre“.

Film, kojim je otvoren svaki festival u Izraelu, iz zaborava spašava velika djela plemenite Livanjke i kardinala Alojzija Stepinca.

“Male velike sestre“ će trebati svakako još jednom prikazati livanjskoj publici.

 

Novi dokumentarni film Jakova Sedlara donosi svjedočanstva vukovarskih branitelja koji su prošli torturu u srbijanskim koncentracijskim logorima čije postojanje Srbija i dalje poriče, a dosad nisu imali prilike ispričati što su sve doživjeli u tim mjesecima patnje nakon pada herojskog grada.

Stoga je redatelj Jakov Sedlar odlučio snimiti dokumentarni film u kojem će branitelji ostaviti poruke za buduće generacije koje ne smiju zaboraviti što se dogodilo.

„Nevjerojatan je podatak da dosad nismo imali jedan ovakav film u kojem bi zatvorenici srpskih logora ispričali sve što im se dogodilo od početka do kraja."

„To je uistinu nevjerojatno, ali i žalosno u isto vrijeme. Naime, od Domovinskog obrambenog rata prošlo je previše vremena, a da se nitko nije sjetio te velike mase hrvatskih osoba koje su prošle pakao. Bilo je nekih manjih priča na tu temu, ali ništa značajnije što bi hrvatskoj javnosti približilo važan dio povijesti stvaranja neovisne Hrvatske. Upravo taj žalosni podatak potaknuo me da napravim ovaj film“- rekao je u jednom  intervjuu  Jakov Sedlar govoreći o motivu za snimanje ovog dokumentarnog filma.

Ivica Borzić je prilikom prošle posjete Livnjacima „otkrio“ zaboravljenu časnu sestru Bogoljubu Jazvo čijim se djelima divi cijeli jedan narod.

Dođite ovoga četvrtka u kino dvoranu (18 sati) pogledati novi dokumentarni film „Poruke naših očeva: Ni oprostiti ni zaboraviti“.

Pogledajte „poruke naših očeva“ koje prvi put iznose javnosti, jer se ne smiju zaboraviti!

Ulaz je slobodan.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok