• Short title article: Političke ucjene

- SDA se nikad nije mogla i neće moći ucjenjivati. Najavljenim smjenama u narednim danima u poduzeću "Hercegbosanske šume" d.o.o Kupres, pokušava se ucijeniti SDA da svoju politiku vodi po instrukcijama drugih političkih stranaka - priopćili su iz Kantonalne organizacije SDA Livno.

- Od 30 rukovodećih pozicija u navedenom poduzeću dvije su pozicije na kojima rukovode bošnjački kadrovi, koji su prema objektivnim analizama poslovanja i rada u izvještajima poduzeća među najuspješnijim i najkvalitetnijim. Pokušaj zastrašivanja i ucjena te ovog vida najave smjena zahtjeva objektivnu istragu nadležnih organa policije i tužilaštva zbog krivičnih dijela zloupotrebe službenog položaja i korištenje političkog utjecaja - priopćili su iz SDA Livno i dodali:

- Ovakve aktivnosti sprovode se u cilju trgovanja sa zastupnicima političkih stranaka čime se narušava krhki odnos koalicije, umjesto da se sačuva i radi na njegovom jačanju. Neke od političkih stranaka od dolaska na vlast u svom funkcioniranju koriste se ucjenama i političkim manipulacijama kako bi se zadržali na vlasti. SDA kao najveća politička stranka u Bosni i Hercegovini ne prihvaća takve metode političkog djelovanja i neće ih nikad prihvatiti bez obzira na ishode.

>>> Dno političkog ponašanja vladajućih u HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok