• Short title article: Radionica

Dugogodišnji HRT-ov novinar otkrio je duvanjskim srednjoškolcima što se krije iza kamera na televiziji, mikrofona na radiju, kako za prilog pripremiti gomilu teksta bez čitanja, kako se osloboditi straha, kako razlikovati lažnu od prave vijesti...

U organizaciji HKD Napredak Tomislavgrad i Gimnazije Marka Marulića Tomislavgrad u ponedjeljak je održana novinarska radionica pod mentorstvom novinara HRT-a Ilke Barbarića.

Dugogodišnji HRT-ov novinar otkrio je duvanjskim srednjoškolcima što se krije iza kamera na televiziji, mikrofona na radiju, kako za prilog pripremiti gomilu teksta bez čitanja, kako se osloboditi straha, kako razlikovati lažnu od prave vijesti, kojim medijskim servisima vjerovati i koliko mediji utječu na razvijanje svijesti o stvarnosti.

- Vidim da su zainteresirani na zdravoj osnovi i za teme i za fenomene koji se vrte oko te cijele medijske slike. S druge strane, osobno ih zanimaju teme koja su opća mjesta u novinarskoj profesiji, a to su teme od same slobode izražavanja do pisanja, pristupa temama te načinu na koji se može obrađivati bilo koja od izabranih tema - kazao je Barbarić.

Istaknuo je kako mlade generacije ne trebaju biti samo pasivni konzumenti informacija nego aktivno raditi i sukreirati priče.

- Vidim da razmišljaju proaktivno, da obraćaju pažnju na važnost i bitnost tema uz velike i široke tekstove. To je dobar znak da će netko od njih u budućnosti biti dobar i kvalitetan novinar - kazao je Barbarić.

Moderatori radionice bili su predsjednica podružnice HKD Napredak Tomislavgrad Marija Pavković Baković i Lucijana Skočibušić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok