• Short title article: Tomislavgrad

Sastanak članova Organizacijskoga odbora proslave 1100. obljetnice hrvatskoga kraljevstva i krunidbe kralja Tomislava te predstavnika Hrvatskoga narodnoga kazališta iz Zagreba i Hrvatskoga narodnoga kazališta iz Mostara održan je u petak u Tomislavgradu.

Sastanku je nazočio i predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran uz čiju je potporu i inicijativu u Hrvatskom saboru na zadnjoj sjednici, prije raspuštanja, jednoglasno usvojena Odluka o proglašenju 2025. godine „Godinom obilježavanja 1100. obljetnice hrvatskoga kraljevstva.“

Kako je kazano nakon sastanka, razgovaralo se konkretno o praizvedbi oratorija: "Krunidba kralja Tomislava", za koji je libreto napisao Miro Gavran a glazbu Darko Domitrović.

Budući je riječ o jako zahtjevnom i skupom projektu, u koji bi bilo uključeno jako puno sudionika, izradit će se će točna analiza i procjena troškova nakon čega će biti održan još jedan sastanak na kojemu će se donijeti konačna odluka o mogućem održavanju oratorija u Tomislavgradu 2025. godine, u povodu obilježavanja ove vrijedne obljetnice.

Nakon sastanaka u zgradi Općine Tomislavgrad organiziran je posjet mogućim lokacijama održavanja oratorija: prostor ispred spomen bazilike i Gradska sportska dvorana (u slučaju lošega vremena).

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok