• Short title article: Petero pričesnika

Na Nedjelju Duhova, 19. svibnja 2024. godine, u župi sv. Ilije Proroka u Glamoču dvije djevojčice i tri dječaka pristupili su sakramentu prve svete pričesti.

Euharistijsko slavlje na kojem je bilo oko 200 vjernika predslavio je fra Dario Mican uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Borisa Ljevaka.

Nakon pročitanih misnih čitanja koje su čitali roditelji i rodbina prvopričesnika u prigodnoj propovijedi koja je bila dijaloška i interaktivna fra Drario je tumačeći sakrament Euharistije istaknuo kako prvopričesnici danas primaju euharistijskoga Isusa koji želi biti njihov svakidašnji Kruh i Prijatelj. „To je velika istina naše vjere. Isus je stvarno prisutan u posvećenoj hostiji. I što se više i češće budete družili s Isusom više ćete biti sretni, manje ćete osjećati strah i vidjet ćete kako sve lakše ide u životu kada njega imamo za prijatelja“, poručio je propovjednik.

Uslijedila je obnova krsnih obećanja te euharistijska služba čiji je vrhunac bila pričest u kojoj je pet prvopričesnika prvi put pristupilo oltaru.

Na kraju sv. mise nakon župnikove čestitke prigodnu zahvalu izrekli su prvopričesnici te su nakon toga otpjevali i završnu pjesmu. 

Vrijedi istaknuti kako su cjelokupni program zajedno s djecom i njihovim roditeljima uvježbale s. Ana Iveljić i vjeroučiteljica Nikolina Duvnjak. Također, treba istaknuti i učiteljice koje su ih na ovome putu vjerno pratile a to su Ivana Lovrić i Brankica Ćosić.

Ovogodišnji prvopričesnici su:

 Matija Kotromanović 

Doris Vulić

Marko Abaz

Petar Pavao Galić

Filip Jozić

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok