• Short title article: Livno

U organizaciji 1. pješačke gardijske pukovnije Oružanih snaga BiH, u petak je u vojarni Ante Brune Bušića u Livnu obilježena 30. obljetnica ustrojavanja 1. gardijske motorizirane brigade HVO-a.

Nakon polaganja vijenaca u parku kod spomenika poginulim braniteljima u Livnu, u kapelici vojarne, održano je svečano misno slavlje koje je predvodio fra Mario Ostojić.

Potom je održana svečana akademija te prigodni domjenak u istoimenoj vojarni.

Svečanosti su nazočili umirovljeni pripadnici 1. brigade ABB, umirovljeni generali OS BiH Ante Jeleč i Jugoslav Brdar, zamjenik zapovjednika Zajedničkog stožera za operacije general – bojnik Tomo Kolenda, zapovjednik zapovjedništva za potporu general – bojnik Zdravko Rezo, brigadir Slaven Blavički, zapovjednik 4. pješačke brigade OS BiH, zatim predstavnici braniteljskih udruga HVO-a, predstavnici grada Livna, institucija koje skrbe o braniteljima Hercegbosanske i  Županije Zapadnohercegovačke, kao i bivši pripadnici ratne brigade, te veterani HVO-a i ostali građani.

 

Prigodni govor održali su pukovnik Vjekoslav Puharić, zapovjednik prve pješačke bojne 4. brigade u Livnu i umirovljeni pukovnik Josip Duspara, ratni zapovjednik bojne u brigadi Ante Bruno Bušić koji je pozvao na jedinstvo i zajedništvo branitelja, braniteljskih udruga kao i što veću potporu aktualne politike braniteljima, obiteljima poginulih i njihovoj djeci pri zapošljavanju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok