U organizaciji katoličkih župa Drvar i Bosansko Grahovo, u ova će dva grada tijekom mjeseca srpnja biti upriličeni radni kampovi s gostima iz Italije i Španjolske.

Najprije će u Bos. Grahovu od 4.  do. 11. srpnja boraviti grupa od oko 20-ak mladih Talijana iz gradova Treviso i Vittorio Veneto na sjeveru Italije, a potom će u Drvaru od 24. do 31. srpnja  boraviti  60 mladih Španjolaca iz Madrida.

Obe grupe mladih dolaze kao volonteri sudjelovati na radnim kampovima, gdje će zajedno s domaćim mladima - uz razne fizičke i duhovne aktivnosti, sport i druženje – razmijeniti životna iskustva, te međusobno upoznati kulturu i običaje naroda i sredina iz kojih dolaze.

Mladi Talijani i Španjolci će biti smješteni po obiteljima u Grahovu i Drvaru, a očekuje se da će ih tijekom boravka primiti i pozdraviti lokalni načelnici općina. Gosti iz Italije i Španjolske imat će priliku upoznati se s kulturno-povijesnom baštinom te prirodnim ljepotama ovih krajeva.

Planiran je izlet na Šatorsko jezero, u špilju Ledenica, selo Preodac, kao i na izvor Bastašice, te na slapove Une u Martin Brod i Štrbački buk.

Priopćeno je iz župe Drvar.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok