Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić jučer je organizirao sastanka s predsjednikom HVIDR-e Hercegbosanske županije, Ivanom Mamićem, predsjednikom HVIDR-e Livno, Anđelkom Barunom, te Franom Čačijom, predsjednikom Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Hercegbosanske županije.

Razgovaralo o završetku zgrade namijenjene zbrinjavanju obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida s 90, 80 i 70 % invaliditeta.

Predstavnici udruga braniteljske populacije upoznati su da će krajem mjeseca srpnja biti potpisan ugovor s izvođačem radova na završetku svih poslova na zgradi u Livnu.

Dogovoreno je da se dodjela stanova riješi sukladno Zakonu o dopunskim pravima branitelja. Prema tom dogovoru odnosno Zakonu najprije će se riješiti stambeno pitanje obitelji poginulih i nestalih članova hrvatskih branitelja i članova HVIDR-e koji spadaju u prvu kategoriju.

Na  sastanku se razgovaralo i o mogućnostima otplate kvadrata stanova u ratama što bi se reguliralo ugovorom i o pripremi Pravilnika o stambenom zbrinjavanju koji će biti upućen Vladi na razmatranje. Na istom sastanku razgovaralo se i o isplatama jednokratne novčane pomoći za liječenje braniteljske populacije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok