U organizaciji Franjevačkoga muzeja Tomislavgrad i Kulturno - informativnoga centra (KIC) u ponedjeljak je u Gradskoj galeriji Tomislavgrad "Art Gallery" održana humanitarna izložba i aukcija fotografija pod nazivom "Prirodne i kulturne ljepote moga zavičaja".

U projektu, u kojem su stručni žiri i publika birali najljepše fotografije sudjelovalo je više domaćih izlagača s fotografijama duvanjskog zavičaja.

Cilj je projekta bio da se kroz fotografiju, kao jednog od najraširenijih i najpopularnijih medija ukaže na prirodne i kulturne ljepote Tomislavgrada, istaknuli su organizatori, koji su projekt zamislili tako, da svi zaljubljenici u fotografiju pošalju svoje uratke i time doprinesu realizaciji projekta.

Na natječaju su mogli sudjelovati svi građani Tomislavgrada koji su u razdoblju od 10. srpnja do 1. kolovoza 2015. poslali vlastite, autorske fotografije na zadanu temu nakon čega su prikupljene fotografije objavljene na Facebook stranici Gradske galerije Tomislavgrad gdje je provedeno glasovanje.

Dvadeset fotografija koje su imali najviše glasova su izrađene i uokvirene te postavljene kao izložba.

Stručni žiri najboljom fotografijom proglasio je fotografiju "Duvanjsko polje", autora Matijasa Jučevića, dok publika najboljom proglasila fotografiju pod nazivom "Zima na Blidinju" Mate Reze.

 

Glasajte za fotografiju koja bi po vašem mišljenju trebala dobiti prvu nagradu publike.

Posted by Gradska galerija Tomislavgrad Art Gallery on 3. kolovoz 2015

Za svoje fotografije, pobjednici su prigodno nagrađeni.

Inače, izložba je humanitarnog karaktera, a sve fotografije prodane su na aukciji. Prikupljeni iznos od 1.700 maraka uručen je Duhovno-humanitarnoj udruzi "Kap ljubavi" i njezinom voditelju fra Jozi Radošu Đoki.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok