Više od tisuću Livnjaka i njihovih prijatelja iz Švicarske, Austrije i Njemačke te Hrvatske i BiH okupilo se u subotu uvečer u Sporthalle Unterrohr u Zürichu gdje je održana peta po redu Livanjska noć.

Nakon pozdravnog govora voditeljice programa Sanele Matan, koja je solo izvedbom otpjevala hrvatsku himnu “Lijepa naša” te pokupila veliki pljesak, goste je uime organizatora pozdravio predsjednik Livanjske zajednice Švicarske Jozo Dalić. U svom govoru Dalić je kazao da je ovogodišnja Livanjska noć humanitarnog karaktera i da je prihod namjenjen izgradnji crkve u Guberu kod Livna. Pritom je pozvao sve Livnjake sa svih strana svijeta da svojim prilozima pomognu izgradnju te crkve.

Nositelj projekta izgradnje ckrve u Guberu fra Vinko Sičaja u svom govoru je pozvao Livnjake i njihove prijatelje da sudjeluju u dobrotvornoj akciji te iznio važnost izgradnje te crkve koja se radi na mjestu gdje je postojala kapelica, koja je u ratu pogođena neprijateljskim projektilom. Fra Vinko je, zajedno sa svojom subraćom fra Ivicom Baketarićem i fra Stipom Karajicom, zahvalo Jozi Daliću i Livanjskoj zajednici  da su im  omogućili dolazak i bili njihovi gosti u Zürichu. Pritom je Guber opisao kao prigradsko mjesto u kojem danas živi tek 200-tinjak žitelja. Unatoč iseljevanju, želja za novom crkvom potakla je mnoge Guberane i Livnjake da se odazovu pomoći. Najveći dio  sredstava prikupljen je u Australiji gdje je fra Vinko Sičaja, kako je kazao, uz pomoć fra Ćire Lovrića prikupio nevjerojatnih 80 tisuća dolara.

U zabavnom dijelu Livanjske noći nastupili su članovi KUD Fala iz Schaffhausena, koji su Livanjski kraj dočarali svojom glazbeno-plesnim izvedbama. Posebno oduševljene privukli su najmanji sudionici KUD-a.  Švicarskim Livnjacima iz Livna je na zabavu stigao njihov popularni pjevač Mirko Perković Poky, koji je privukao pozornost mnoštva mladih. Glavni gost večeri bio je popularni splitski pjevač Joško Čagalj Jole koji je oduševio publiku te strpljivo izdržao fotografiranje sa brojnim obožavateljicama.

Osvrt o Livanjskoj noći čitajte u tiskanom izdanju Fenixa – dvojezičnog hrvatsko-njemačkog mjesečnika koji se prodaje na kioscima u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Luxemburgu.

Fotogalerija >>>

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija