Dana, 15.08.2015 godine u 05,35 sati djelatnici PP Tomislavgrad zaprimili su dojavu da je oko 05,30 sati oko desetak mlađih muških osoba sa dva motorna vozila došlo do džamije u mjestu Omerovići, Tomislavgrda, te  iz vozila iznijeli plinsku bocu, nakon čega su je postavili pred ulaz u dvorište džamije, te iz boce pustili plin.

Nakon toga uz galamu i psovku bocom pića razbili su zadnje bočno  desno staklo na vozilu marke "Passat" reg. ozn. A 02 E 912, vlasništvo S. N., koje nalazilo parkirano ispred džamije, nakon čega su se uputili u pravcu štale ispred koje se nalazila osoba Z. Đ. rođen 1972 godine u Tomislav Gradu.

Vidjevši da mu upućuju pogrdne psovke i upućuju se prema njemu isti se udaljio, dok se Z. Đ. zatvorio u štalu. Potom su nevedeni uzeli komad drvata te razbili prednje vjetrobransko staklo na teretnom motornom vozilu marke "Mercedes" vlasništvo Z.Đ. , koje je bilo parkirano iz same štalu.

Kad se okuplio više mjestana sela Omerovići , NN osobe su se udaljile u pravcu magistralnog puta Tomislavgrad - Posušje, , da bi prije  izlaska na magistralni put staklenom bocom jedan od njih razbio prozorsko staklo na prizemlju obiteljske kuće A.R. rođen 1951 godine u Omerovićima, nakon čega su se udaljili u pravcu Posušja.

Daljnji operativni rad je u tijeku.

Priopćeno je iz MUP-a HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok