Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije (MUP SŽ) još uvijek tragaju za vozačem koji je sinoć kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje, a kako je za Klix.ba potvrdila osoba koja je nazočila uviđaju, on je prošao na crveno svjetlo jureći više od 100 kilometara na sat.

Vozač automobila Golf VI crne boje se velikom brzinom kretao ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada, a kod Muzeja je usmrtio dvije ženske osobe - studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna.

"Vozilo se brže od 100 km/h kretalo ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada i na obilježenom pješačkom prijelazu je usmrtio dvije pješakinje. Prelazeći zeleno svjetlo na pješakom prijelazu jedna osoba je preminula na mjestu događaja, a druga iza ponoći tijekom pokušaja reanimacije", kazao je sugovornik i dodao kako su na mjestu događaja ostali brojni polomljeni dijelovi automobila.

Dodao je kako je na osnovu tih dijelova izvršena identifikacija na mjestu događaja te je policija došla do određenih saznanja o kojoj osobi bi konkretno moglo biti riječ.

Kako neslužbeno doznaje Klix, riječ je o Sanjinu Sejfiću koji je povratnik u kršenju zakona i izvršenju krivičnih djela.

Preminule studentice Selma A. i Edita M.

Sejfić je sinoć vozeći velikom brzinom udario automobilom studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna Editu M. i Selmu A.

Edita i Selma su se prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerke. Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama te duboko žale za njima.

Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, piše Klix.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok