To su ranije tražili i iz Asocijacije autoškola BiH, a u iduća dva mjeseca trebala bi biti donesena i uredba kojom će se točno definirati cijena, koja, kako pišu Nezavisne novine, ne bi trebalo biti od 20 KM po satu.

Dosadašnje cijene određivali su vlasnici autoškola i kretale su se od 10 do 15 KM. Piše Večernji.

- Otišao sam da upišem vozački ispit i rekli su mi da sam upao u "zadnji voz" kada su u pitanju stare cijene, jer će uskoro poskupjeti - rekao je jučer jedan Banjalučanin.

Iako u spomenutoj asocijaciji tvrde da će zakonom zaštititi najmanju cijenu kako bi se uveo red i disciplina, ipak se većina vlasnika autoškola ne slažu s poskupljenjem, jer će time biti značajno smanjen broj kandidata, a dovest će i do gašenja mnogih autoškola.

- I sada je primjetan značajan pad broja kandidata, a u svemu tome nitko ne pita građane. Mi ne podržavamo rast cijena i bojim se da ćemo doći do situacije da nemamo kandidata - kaže Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje sigurnosti prometa RS-a.

Prema njegovim riječima, država ne treba određivati cijenu u autoškolama, već da to prepusti vlasnicima, a regulator treba biti samo tržište.

- Cijene obuke bi mogle ići i do 1.000 KM umjesto dosadašnjih 500-550 KM. Možete vi staviti i 2.000 KM, ali zašto ako nemate kandidata - rekao je Jaćimović.

U radnoj grupi koja će raditi na pripremi pravilnika koji će definirati točnu minimalnu cijenu elemenata sati sudjelovat će i predstavnici Zavoda za obrazovanje odraslih.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH