Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske je kazao da je "Republika Srpska država" i da Srbi imaju "dvije države, RS i Srbiju".

Kako je naveo u svom govoru u Bratuncu povodom obilježavanju stradanja Srba u srednjem Podrinju, "stradnje koje se dogodilo Srbima pokušava se staviti pod zaborav onima koji su to činili".

"Poštujemo stradanja, i na drugoj strani su stradali. Stradali su svi. Boli to što crna marama srpske majke manje znači o bijele marame bošnjačke majke. Svoji smo na svom, RS je rezultat naše borbe za slobodu", rekao je Dodik, javlja N1.

Kako je naveo, "Srbi su naučili da je Jugoslavija bila najveća politička zabluda Srba u prošlom stoljeću".

"Srbi imaju dvije države, Republiku Srpsku i Srbiju. Imamo teritorij, imamo vladu koja se bira na slobodnim izborima. Republika Srpska je država, morate to razumijeti i shvatiti", poručio je Dodik. Dodao je da su Srbi iz RS zagledani u Srbiju jer je "ona država našeg naroda".

"Nama odgovara stabilna i moćna Srbija, upravo ona koja se sada gradi. Srbija zauzima svoje mjesto koje joj povjesno pripada, najveća i najvažnija država Balkana. Više smo zagledani u Srbiju nego u Sarajevo. Pošto nema stranaca ovdje, neće čuti", naveo je on. Kazao je između ostalog i da je pravosuđe u Sarajevu političko i izdajničko.

"Ne možemo se osloniti na BiH, BiH je u rasulu, jedino funckionira RS. Toliko intervencija međunarodnog faktora, danas se spominje termin o Bosni kao propaloj državi. BiH će se ionako sama urušiti i iščeznuti". Prema njegovim riječima "besmisleno zvuči kad Bakir kaže da će biti rata".

"Da neće možda naložiti da njegova policija napadne RS? I mi imamo policiju. Ovaj narod vidi svoju sudbinu samo u RS. Linija naših života je Republika Srpska", kazao je Dodik između ostalog.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH