Direktor Agrokomerca Ermin Mujić uhićen je danas u Cazinu, u okviru velike akcije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), kodnog naziva "Kapija".

Kako neslužbeno doznaje Radiosarajevo.ba, u trenutku uhićenja Mujića koji se tereti da je počinio krivično djelo zloupora položaja ili ovlasti, u vezi s kaznenim djelom primanje dara i drugih oblika koristi, kod njega je pronađeno je 25.000 KM, za koje se pretpostavlja da su mito.

Mujić je prije dvije godine imenovan na funckiju direktora Agrokomerca, kada je Vlada FBiH dala suglasnost Nadzornog odbora da bude imenovan na mandatno razdoblje od četiri godine.

U akciji tijekom koje je uhićen sumnjiči se kako je u svojstvu odgovorne osobe tražio veći novčani iznos na ime određenog zakupa, kako bi sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, na štetu gospodarskog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

U okviru akcije "Kapija“ pretresaju se objekti na više lokacija na području Unsko-sanske županije s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Aktivnosti se realiziraju po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, uz podršku policijskih službenika MUP-a USŽ.

Uhićena osoba bit će privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvješće o počinjenom krivičnom djelu i počinitelju, biti predana Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije na daljnje postupanje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok