Snijeg se danas vraća u Bosnu i Hercegovinu. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas nas u cijeloj zemlji očekuje promjenjivo vrijeme.

Na planinama se očekuju i snježne oborine. Kako piše u prognozi, danas će u Bosni biti pretežito oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. U Hercegovini će biti pretežito vedro, vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Piše Večernji.ba.

Prijepodne u Hercegovini i jugozapadu Bosne bit će jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 4 i 8 °C, na jugu zemlje do 10 °C, a najviša dnevna temperatura većinom između 9 i 14 °C, na jugu zemlje od 16 do 20 °C, priopćeno je. Prvi dan vikenda obilježit će pretežito oblačno vrijeme. Prijepodne očekuje se slaba kiša u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Tijekom noći na nedjelju doći će do razvedravanja. Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati između 4 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 10 i 16, a u Hercegovini između 18 i 23 stupnja. U nedjelju se, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 3 i 6, na jugu
zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura između 18 i 23 stupnja. Prema dugoročnoj prognozi, očekivana prosječna maksimalna temperatura zraka za proljeće bit će u intervalu od 17 do 19 stupnjeva, a na planinama od osam do 13.

Prosječna minimalna proljetna temperatura zraka očekuje se u intervalu od pet do 10 stupnjeva, a u višim predjelima od minus jedan do četiri stupnja.
Kada su u pitanju oborine, tijekom proljeća past će prosječna sezonska količina oborina, od 130 do 200 mililitara, a u brdsko–planinskim od 200 do 270 mililitara po četvornom metru. S druge strane, dugoročna prognoza RHMZ-a pokazuje da će nam ljeto brzo stići i da ćemo već ovog mjeseca imati gotovo ljetne temperature.

Očekuje se da će travanj biti malo topliji i prosječno vlažan. Srednje minimalne temperature bit će oko 9,2 stupnja, dok će srednja maksimalna biti iznad višegodišnjeg prosjeka, i to oko 19,1 Celzijev stupanj. Mjesečni zbroj oborina tijekom travnja bit će oko 52 mililitre.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok