Koordinacija poljoprivrednih udruga predvođena predsjednikom Seljačkog saveza Draganom Pavlovićem, predsjednikom Saveza proizvođača mlijeka Mehmedom Nikšićem i predsjednikom Saveza ovčara Federacije Nusretom Avdibegović, održala je jučer u Mostaru konferenciju za tisak s koje prenosimo najvažnije zaključke.

1. Na sastanku s premijerom Federacije Nerminom Nikšićem održanom u Sarajevu 8.5.2014. dogovoreno je da će isplate zaostalih poticaja u biljnoj i animalnoj proizvodnji biti isplaćene do konca svibnja 2014.

2. Koordinacija navedenih Udruga sudjelovat će i dati svoje sugestije u konačnoj izradi Programa poljoprivrednih poticaja za 2014.

3. Predsjednik Saveza ovčara Federacije Nusret Avdibegović izrazio je posebno nezadovoljstvo odnosom prema ovčarskoj proizvodnji te višemjesečnim kašnjenjem isplate poticaja za ovčarstvo.

4. Dan je krajnji rok za isplatu poticaja i to do 10.6.2014. a ako se ne uplate zaostali poticaji 10.6.2014. kreće se u velike blokade kako graničnih prijelaza tako i magistralnih prometnica sa stadima ovaca u cijeloj Federaciji.

Koordinacija poljoprivrednih udruga

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok