U javnost je procurio video na kojem delegat Doma naroda u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Admir Hadžipašić iz Cazina i generalni sekretar A-SDA (Stranke demokratske aktivnosti) od nepoznate ženske osobe traži seksualne usluge kako bi joj osigurao zaposlenje, pišu BiH mediji.

Snimka je objavljena na blogu drugog političara, Asima Kambera, člana Predsjedništva SDA (Stranke demokratske akcije).

Na snimci koja je, sudeći po datumu koji se može vidjeti na njoj, nastala 2013. godine, jasno se čuje glas ženske osobe koja se od Hadžipašića raspituje što će biti s njenim zaposlenjem te ga otvoreno pita 'Trebamo li se mi seksati?'

'Trebamo', odgovara Hadžipašić kojem se na snimci vidi i lice. Prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Ženski glas potom pita gdje bi to obavili ako ona pristane, a Hadžipašić odgovara da može i 'odmah ovdje', a kako se čuje na snimci, otvoren je i za druge mogućnosti. Kako kaže, mogu gdje god ona želi, 'u hotelu ili na putu'.

Iz razgovora se jasno čuje kako federalni parlamentarac od žene traži i 'redovite' seksualne usluge, nakon čega se na snimci čuje kako nasrće na nju pokušavajući je poljubiti, na što mu ona odgovara da najprije želi da se dogovore o svemu te mu govori 'Nemojte vi kretat na mene sada...' 

Također je pitala i za "garancije" nakon čega joj on upućuje vulgarne riječi.

Hadžipašić pak tvrdi da je sve izvučeno iz konteksta. 

'Isječen je dio kada sam joj rekao se priča završava i da ne želim s njom nikakvu komunikaciju, to sam joj jasno dao do znanja.

Rekao sam joj da sve što je ranije rečeno može smatrati jednom zezom i da je sve bila šala zato što je pitanje bilo glupo. Nakon toga kreću ucjene, vodio se sudski postupak, akteri su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora i novčane kazne. Priznali su krivicu na sudu', rekao je Hadžipašić za  klix.ba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok