Dinamov savjetnik i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić na današnjem ročištu pred Sudom BiH u Sarajevu izjasnio se da je protiv izručenja Hrvatskoj, a oko 12 sati pušten je na slobodu..

– Ugrožena su mi prava i ne vjerujem u hrvatsko pravosuđe, rekao je. Mamić je sutkinji dokazao da ima adresu u BiH, u mjestu Zidine pokraj Tomislavgrada. Nakon puštanja na slobodu okupljenim je novinarima dao podužuju izjavu napadajući sudski proces protiv njega:

- Pokušao sam sada po 101. puta promišljati, imao sam 24 sata vremena, zašto se sve ovo dešava. Čudi mi da vi novinari ne pitate ministra pravosuđa, recite je li državni odvjetnik imao ovlaštenje? Ako nema oštećenika, a Dinamo kaže da nije oštećen, kako je moguće da se ovo radi. Pitam se koji sam to bio ja dio i kojeg projekta da se ovo meni događa. Nisam ja glup, neinteligentan čovjek. Mogu sportski djelatnici pričati o meni kao sportskom djelatniku, ali zanima li nekoga da li država djeluje na osnovi zakona. Zamislite da vašu djecu operira neki liječnik koji nije za to stručan? Oni su prekršili sve moguće zakone koji postoje. To će se dokazati, ako nigdje drugdje, onda na Europskom sudu za ljudska prava. Piše Večernji list BiH.

Ma gdje idem, idem u Međugorje.

Interpol BiH hrvatskom je Interpolu poslao obavijest da više ne postoje razlozi zbog kojih bi Zdravka Mamića zadržali u pritvoru.

Njegov odvjetnik najavio je kako očekuje da će biti pušten na slobodu nakon što se izjasni da ne želi u Hrvatskoj služiti kaznu i da ima državljanstvo BiH. Na ročište je stigao i Zdravkov brat Zoran Mamić koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci.

Mamić bi pred sucem trebao odgovoriti posjeduje li bosanskohercegovačko državljanstvo te protivi li se izručenju Hrvatskoj. Jučer je, najavio da će se usprotiviti toj mogućnosti.

– Ja ću se na sudu izjasniti, reći tko sam, što sam i gdje sam. I to je to, vraćam se, rekao je Mamić. Njegov odvjetnik Zdravko Rajić rekao je da ne postoje uvjeti za izručenje Hrvatskoj.

– Prema sadašnjoj situaciji, prema dokazima u spisu, nema uvjeta za izručenje s obzirom na činjenicu da je gospodin Mamić državljanin Bosne i Hercegovine. Ja sam uvjeren da će zahtjev biti odbijen – rekao je Rajić.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH