• Short title article: Mamić za Glas Srpske

Bivši Dinamov izvršni dopredsjednik i savjetnik te bjegunac pred hrvatskim pravosuđem Zdravko Mamić oprostio se od Dinama i nogometa kazavši u intervju za Glas Srpske kako je to za njega prošlost.

- Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažiranja - prošlost. Više se neću baviti, ne Dinamom, već nogometom uopće, rekao je Mamić i dodao kako se intervjuem "oprašta od Dinama i hrvatskog nogometa".

Posve drukčijim tonom od nedavnih istupa, kada je za člana uprave Krešimira Antolića rekao da je izdajnik te je tada pozvao članove Skupštine Dinama da ga smijene, bivši Dinamov izvršni dopredsjednik je u intervjuu izjavio kako novim vodećim ljudima ništa ne zamjera niti se osjeća izdanim.

- Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje raditi posao nego što sam ja, da me ne trebaju, zašto bih se gurao, nemam nikakve ljutnje, ne osjećam se ni izdanim, ni prodanim, međutim, ne želim više sudjelovati u bilo kakvom procesu u Dinamu i hrvatskom nogometu, ponovio je.

Upitan znači li to da je posve digao ruke i od ishoda predstojeće Skupštine kluba, zakazane za ožujak, kada bi se trebali birati novi članovi uprave i izvršnog odbora Dinama, Mamić je također odgovorio niječno.

- U smislu mog angažiranja ne. U smislu čovjeka koji voli Dinamo i koji bi želio nastaviti putem kojim smo radili moja ekipa i ja, isto me ne zanima, istaknuo je.

Nekadašnji Dinamov dopredsjednik je pojasnio kako je prijelomna točka za njegovu odluku za oproštaj od nogometa i Dinama bila smrt 'trenera svih trenera' Miroslava Ćire Blaževića. Rekao je kako se teško mogu ponoviti karizmatični stručnjaci poput Blaževića, Zlatka Kranjčara, Špace Poklepovića, Tomislava Ivića.

- Mislim da se nikad više neće pojaviti ovakvi giganti koji su na takav način toliko dugo trajali, istaknuo je.

Komentirajući novi pravosudni proces koji se protiv njega vodi rekao je da je posve relaksiran te da se neće vratiti u Hrvatsku. Izrazio je očekivanje da će Sud za ljudska prava u Strasbourgu donijeti presudu u njegovu korist po apelaciji na raniju pravomoćnu presudu.

Zdravko Mamić je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora u procesu za izvlačenje novca iz Dinama. On je neposredno prije izricanja prvostupanjske presude u lipnju 2018. godine pobjegao u BiH, čije državljanstvo posjeduje. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok