Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović najavio je kako će ta stranka podržati izmjene Zakona o trošarinama koje je u parlamentarnu proceduru uputio Klub Srpske demokratske stranke (SDS).

Tim prijedlogom izvan snage bi se stavio zakon kojim su u prosincu cestarine povećane za 15 feninga te Magazinović dodaje kako mu nije satisfakcija, kao bloku koji se borio protiv povećanja trošarina, što su se upozorenja o poskupljenjima ostvarila. Dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ BiH) kazala je kako je za taj prijedlog SDS-a koji traži da se zakon razmatra po hitnom zakonodavnom postupku čula iz medija. Podsjetila je kako je HDZ BiH sudjelovao u donošenju i podržao Zakon o trošarinama te da bi predložili neka druga rješenja da su mislili kako treba raditi drugačije. Piše Večernji list.

Zastupnik NDP-PDP-a Momčilo Novaković smatra kako je, osim obrazloženja koja su do sada dana u javnosti, najznačajnije to da danas na posebnom podračunu BiH ima više od 100 milijuna KM koja “nismo znali podijeliti, a znali smo uzeti”. - Očito je da ta sredstva nisu toliko potrebna kao što se priča da jesu. Evidentno je da distributeri na veliko zloupotrebljavaju tu odluku jer su vrlo organizirano ušli u povećanje marži - naglasio je Novaković. Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik nazvao je politikantstvom inicijativu Kluba zastupnika SDS-a za usvajanje izmjena i dopuna Zakona o trošarinama po hitnom postupku.

- Ne možete graditi i održavati ceste bez sredstava - rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci, uvjeravajući da se neće promijeniti ništa kada su u pitanju trošarine.

Cijena goriva u RS-u, kako je ustvrdio, isključivo ovisi o kretanju na svjetskom tržištu, a pristojbe su manje nego u regiji, uključujući i PDV. Dodao je kako je riječ o još jednom pokušaju opstrukcije cestogradnje u BiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH