Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović opovrgnuo je da je boravio u Rusiju o trošku građana Bosne i Hercegovine i nazočio utakmici hrvatske reprezentacije protiv Islanda te je najavio provođenje istrage o krivotvorini računa iz državnog predsjedništva za njegovo putovanje koje se pojavilo u medijima.

Nekoliko medija u BiH objavilo je kako je Čović službeno putovao u Rusiju te je objavilo i presliku putnog naloga. Iz Čovićeva ureda su međutim to u četvrtak sve demantirali.

“Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nije bio u službenom posjetu Ruskoj Federaciji“, stoji u priopćenju.

Pojašnjava se kako se u medijima pojavila “zlonamjerna krivotvorina” o čemu su informirane nadležne institucije koje će provesti istragu o tome.

„Predsjedništvo BiH nije ni na koji način participiralo u troškovima ovoga putovanja“, dodaje se u priopćenju iz Čovićeva ureda.

Priopćenje kaže kako je Ruska Federacija za sve državnike, koji su doputovali zbog Svjetskog prvenstva osigurala protokolarnu i logističku potporu, kao i policijsku pratnju.

Čović se za vrijeme susreta Hrvatske i Islanda fotografirao u hrvatskom dresu te je imao šal mostarskog Zrinjskog. Brojni sarajevski mediji kritizirali su taj njegov potez.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok