U Službenim novinama Federacije BiH napokon je objavljen ukaz o proglašenju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu Federacije BiH, a kojim je onemogućeno zapošljavanje bez javnih natječaja.

“U zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama pod drugim nazivom, pravnim osobama s javnim ovlastima na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine, kao i u javnim ustanovama i javnim poduzećima čiji je osnivač Federacija, županija, grad ili općina, te u gospodarskim društvima u kojima Federacija, županija, grad ili općina sudjeluju s više od 50% ukupnog kapitala, prijem u radni odnos vrši se nakon provedene procedure obveznog javnog oglašavanja za prijem u radni odnos”, piše u izmijenjenom zakonu. Vlada FBiH i županijske vlade će u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona donijeti propis kojim će propisati postupak prijema u radni odnos u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama, pravnim osobama s javnim ovlastima na teritoriju Federacije BiH, u javnim ustanovama i javnim poduzećima čiji je osnivač Federacija te u gospodarskim društvima u kojima Federacija sudjeluje s više od 50% ukupnog kapitala. Ove izmjene stupit će na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH. S obzirom na to da je objavljen jučer znači da na snagu stupa za tjedan dana.

Podsjećamo, predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić najavio je izmjene Zakona o radu FBiH nakon što je otkriveno da je njegova kći bez raspisanog natječaja zaposlena u Financijsko-informatičkoj agenciji. Ona je nakon žestokog pritiska javnosti podnijela zahtjev za raskid ugovora o radu. Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 3. veljače 2017. godine utvrdila je prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu Federacije BiH, a koji je poslije upućen Parlamentu FBiH. (Klix.ba)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus