U akciji Državne agencije za istrage i zaštitu i Tužiteljstva BiH uhićen je Darko Marčetić, rođen 1974. godine u Prijedoru, zaposlen kao inspektor SIPA-e u Banjoj Luci, piše Klix.ba.

Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu proveli su akciju uhićenja i pretresa u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zlouporabu položaja i koruptivne aktivnosti.

Marčetić je osumnjičen da je djelujući u dogovoru s osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuane, zlorabio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tijekom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni zlorabio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon uhićenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predan postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok