Predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović predstavio je u srijedu knjigu “Iznad crte 2" u crkvi svetog Ilije proroka na Blidinju.

Riječ je o knjizi koja dolazi kao svojevrsni nastavak prve knjige "Iznad crte", koja je izazvala veliku pozornost i u kojoj je Čović, kao najviši hrvatski dužnosnik u Bosni i Hercegovini, javnosti predstavio mnoštvo izdvojenih govora, u različitim prigodama izrečenih misli i poruka, odnosno svoju viziju europske BiH.

Djelo se sastoji od četiri cjeline predstavljene nizovima fotografija koje tematski slijede zacrtanu strukturu. Osim činjenice uokvirenosti pojedine cjeline, svaki je događaj ili susret priča za sebe, s posebno izraženim iskustvom ljudi i prostora, ali i onoga što ga na poseban način prožima i čini jedinstvenim.

Svako od opisanih mjesta na fotografijama doživio je, kaže Čović, na poseban način, a "posebnost dodatno ističu različitosti i sličnosti religija s kojima sam bio u doticaju".

U knjizi su izdvojeni i brojni susreti s vjerskim velikodostojnicima, koje je Čović imao tijekom svoga državničkog i političkog djelovanja, a sadrži opsežan vizualni i tematski materijal.

U javnom poslanju u razdoblju od dvadeset godina Čović je naime susreo trojicu papa, poglavara Katoličke crkve.

To mu je, kako kaže on, bilo posebno nadahnuće za izradu ovoga djela, "jednoga malog kamena u temeljima duhovne nadgradnje na putu mira na kojem treba nadomjestiti svojevrsnu duhovnu prazninu – nastalu kao posljedica moralnog i duhovnog rastakanja i izgubljenosti našega vremena".

Osim autora, o knjizi su govorili i fra Iko Skoko, fra Petar Krasić, te akademik Mladen Bevanda. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije BiH