Odrebama člana 15.9 Izbornog zakona BiH propisano je da Središnje izborno povjerenstvo BiH omogućava da obrasci koji sadrže izjave o ukupnom imovinskom stanju izabranih službenika budu dostupni javnosti, prenosi N1.

Do danas su na web stranici bili dostupni podaci o imovinskom stanju izabranih službenika na Općim izborima 2014. godine i izabranih načelnika/gradonačelnika na Lokalnim izborima 2016. godine.

Od danas su dostupni i podaci o imovinskom stanju izabranih službenika na Općim izborima 2018. godine kao i izabranih vijećnika/odbornika na Lokalnim izborima 2016. godine.

Ovoj objavi podataka na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH prethodio je posao unosa podataka, provjere unesenih podataka i generiranje podataka po razinama vlasti.

Imajući u vidu kontinuirani proces prestanka/dodjele zamjenskih mandata, u idućem razdoblju će po prispjeću, podaci o imovinskom stanju izabranih službenika biti ažurirani, navodi i Središnje izborno povjerenstvo BiH i naglašavaju da nisu odgovorni za točnost podataka sadržanih u obrascu o imovinskom stanju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok