U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Bosni. Snijeg ili susnježica su mogući i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Poslijepodne ili u večernjim satima padavine postepeno prestaju.

Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima, sjeverni. Na području Hercegovine, zapadne i istočne Bosne povremeno su mogući i orkanski (više od 90 km/h) udari vjetra. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 7, a dnevna od -1 do 6, na jugu od 6 do 11 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. Padavine prestaju u večernjim satima. Temperatura zraka kretat će se između -1 i 3 stupnja .

U BiH danas je pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 0, Ivan-sedlo 8, Livno i Prijedor 10, Bugojno i Sokolac 11, Bihać i Trebinje 12, Jajce i Široki Brijeg 13, Drvar i Sarajevo-Bjelave 14, Mostar, Neum i Zvornik 15, Gradačac i Srebrenica, Zenica 16, Bijeljina, Sanski Most i Tuzla 17, Banja Luka i Doboj 18 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok