Agencija PRIME Communications je za potrebe vlastitih istraživačkih projekata u prosincu 2019. godine provela istraživanje stavova građana Bosne i Hercegovine.

U istraživanju je sudjelovalo 1600 ispitanika, a primijenjena je tehnika usmenog intervjua, na osnovi unaprijed pripremljenog upitnika. Populacija reprezentirana istraživanjem je definirana kao opća populacija Bosne i Hercegovine, starija od 18 godina. Primijenjen je više-etapni stratificirani slučajni uzorak (moguća greška + – 3%).

Najveći broj građana Bosne i Hercegovine (60,5%) doživio je da mu u poslednje tri godine u inozemstvo ode blizak član obitelji ili blizak prijatelj. Svaki treći ispitanik (30,0%) nije doživio to iskustvo.

Rezultati istraživanja pokazuju da BiH ne planira napustiti 48,9% njenih stanovnika, dok 17,6% njih na ovo pitanje nije odgovorilo ili je kazalo da „ne zna“. U sljedećih godinu dana ovu zemlju planira napustiti 12,3% njenih stanovnika, u sljedeće dvije godine 7,5% stanovnika, tri godine 7,0% stanovnika, dok u sljedećih pet godina to planira učiniti 6,7% stanovnika.

Ukupno, u sljedećih pet godina BiH planira napustiti svaki treći stanovnik (33,5%).

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije BiH