Povodom pisma dopredsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande upućenog predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji i ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću, u kojem traži uvođenje šatorske trijaže i postavljanje šatorske karantene, Ministarstvo sigurnosti BiH smatra da je Bevanda potpuno u pravu.

"Slobodni smo podsjetiti javnost da je Ministarstvo sigurnosti BiH od početka same pandemije bilo oficijelni predlagatelj i zagovornik veoma rigoroznih mjera koje su prethodno usaglašene sa medicinskom strukom. Ministarstvo sigurnosti je zatražilo od predsjednice Federalnog Stožera civilne zaštite Jelke Miličević i premijera Sarajevske županije Marija Nenadića da žurno odgovore gdje se nalazi karantenski smještaj za osobe koje su došle ili bi htjele eventualno doći avionskim letom na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Sa tim odgovorom bit će upoznato Vijeće ministara BiH", poručeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

>>> Burne reakcije iz Sarajeva na odluku Stožera civilne zaštite HB županije o zabrani ulaska u HB županiju

Ministarstvo sigurnosti BiH koristi priliku da ponovno istakne važnost provođenja svih mjera bez izuzetka te da o svakom letu, u kojem bi se nalazili bh. državljani, odluku mora donijeti na svojoj sjednici isključivo Vijeće ministara BiH.

Također, Ministarstvo sigurnosti BiH traži da se odmah obustavi kampanja u pojedinim veleposlanstvima BiH u inozemstvu, dovođenja putnika u autobusima do naše zemlje. Oba entitetska krizna stožera su zbog širenja koronavirusa odranije zabranili prijevoz autobuskim prometom, jer jedan inficirani putnik može prenijeti virus na sve ostale.

>>> ONO KAD ZDRAVSTVENI KAOS PREKRIVAŠ NACIONALIZMOM: U odgovornom potezu Livanjskog kantona Džaferović vidi separatizam

"Zahtjevi kriznih stožera i medicinskih eksperata su da ovaj stav Ministarstvo sigurnosti odmah saopći javnosti i da s njime budu upoznata diplomatsko – konzularna predstavništva BiH u inozemstvu. Na kraju, Ministarstvo sigurnosti BiH ne snosi nikakvu odgovornost zbog naših građana u inozemstvu koji su bili dezinformirani, odnosno nisu bili točno informirani i isti su bili izloženi nepotrebnim troškovima kupovine avionskih ili autobuskih karata, ne znajući da letovi neće biti mogući ili da će nakon ulaska autobusom u BiH obvezno ići u 14-dnevnu karantenu i da će na granici biti podvrgnuti strogim epidemiološko-sigurnosnim procedurama", saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije BiH