U protekla 24 sata u Federaciji BiH je testirano 1030 uzoraka od koji je 27 pozitivno na Covid-19, potvrdio je Goran Čerkez, pomoćnik federalnom ministra zdravstva i član Federalnog stožeraa civilne zaštite. U ovom bh. entitetu, od početka epidemije je testirano 17.295 osoba, a potvrđeno je 918 pozitivnih slučajeva.

- U Hercegovačko-neretvanskoj županiji je zaražena 261 osoba, u Zeničko-dobojskoj županiji 180, u Sarajevskoj županiji je 115, Unsko-sanskoj županiji 91, Zapadno-hercegovačkoj 84, Tuzlanskoj županiji 81, Srednobosanskoj 40, Bosansko-podrinjskoj 22 i Posavskoj tri slučaja. Trenutno je hospitalizirano 46 pacijenata, od kojih je četvero na respiratoru - rekao je Čerkez.

On je potvrdio i da su u FBiH dosad od koronavirusa preminule 33 osobe, od kojih je 19 muškaraca i 14 žena.

S obzirom na to da predstoje prvosvibanjski praznici, iz Federalnog stožera civilne zaštite su pozvali građane da se drže propisanih mjera, nose maske i ne zadržavaju se u većim skupinama.

- Da pokušamo da ovaj produženi vikend ostane bez većih posljedica, to može samo ostati ukoliko svi zajednički budemo usmjereni prema tom cilju, kao što smo bili i do sada - rekao je Čerkez.

Napomenuo je da od sljedećeg tjedna počinje popuštanje mjera, što će doprinijeti normalizaciji života.

- Jako je bitno da ostanemo svi posvećeni mjerama koje smo predložili. Manji dio populacije koji ne provodi mjere, može ugroziti i ovaj veći dio - rekao je Čerkez. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok