Na danas održanoh hitnoj izvanrednoj elektronskoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite (FŠCZ) donesena je nova dopunjena, odnosno izmijenjena naredba kojom se od stavljanja pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana, izuzimanju određene osobe koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Današnjom naredbom točka 5 naredbi od 24. i 29. travnja 2020. godine se mijenja i glasi da su "od ove naredbe izuzeti vozači u međunarodnom prometu, strojovođe, piloti i uredsko osoblje, osobe u pograničnom kretanju, prekogranični radnici i teško oboljele osobe (i njihova pratnja) koje idu na liječenje ili se vraćaju sa liječenja".

Radi se o naredbi u kojoj se obvezuju putnici, odnosno roditelji i staratelji djece i maloljetnih osoba, bez obzira radi li se o stranom državljaninu ili državljaninu BiH, da se prilikom ulaska u BiH preko graničnih prelaza na području FBiH prijave za inspekcijski nadzor od Federalne uprave za inspekcijeske poslove.

U tom slučaju federalni sanitarni inspektor je obvezan da svim putnicima koji ulaze u BiH na ovim graničnim prelazima izrekne rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com