Federalni stožer civilne zaštite zadužio je županijske stožere da u suradnji sa županijskim ministarstvima obrazovanja i zdravstva razmotre mogućnost rada obrazovnih ustanova, vrtića i autoškola uz poštivanje epidemioloških mjera.

Županijska ministarstva zdravstva će u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo, utvrditi procedure rada tako da one budu dostupne na njihovim web stranicama.

"Mi smo dobili ovu odluku. Za sada ne znamo kada će se vrtići i ostale obrazovne institucije otvoriti. U srijedu ćemo imati sastanak s Aidom Pilav i ostalim epidemiolozima. U dogovoru sa strukom donijet ćemo odluku o otvaranju", kazala je zapovjednica CZ SŽ Nihada Glamoč, piše Klix.ba.

Također, Klix doznaje kako će i u drugim županijama odluke oko otvaranja vrtića vjerojatno donijeti danas.

Goran Čerkez iz Federalnog ministarstva zdravlja prošli tjedan je kazao kako je otvaranje vrtića planirano za ovaj tjedan. Naglasio kako će se u vrtićima morati voditi računa o osobnoj zaštiti i fizičkoj udaljenosti.

Podsjetimo, u Republici Srpskoj kao rezultat popuštanja mjera uz poštivanje svih preporuka od ponedjeljka su otvoreni javni i privatni vrtići. Higijenske mjere su pojačane, a u grupama ne smije boraviti više od desetero djece.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok