Federalni stožer Civilne zaštite donio je odluku kojom od sutra prestaje važiti naredba ograničavanja kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina.

Osim toga, Federalni stožer CZ danas je donio odluku da se u zatvorenom prostoru, u objektima kojima je dozvoljen rad, mora osigurati prostor od 10 kvadratnih metara za svaku osobu koja se unutra nalazi, a broj osoba nije ograničen.

Također, dozvoljen je rad muzejima, kinima, umjetničkim galerijama i knjižnicama, piše Avaz.

Novom narednom omogućen je trening sportašima, kojima je rad u prethodnom razdoblju bio zabranjen zbog pandemije koronavirusa.

Osim trenažnog procesa seniora, dozvoljen je rad i rekreacijskim centrima.

Ista odluka usvojena je i u Republici Srpskoj.

Ukinuta je zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina, odlučeno je na sjednici entitetskog Stožera za izvanredne situacije.

- Osobe starije od 65 godina mogu se slobodno kretati - rekla je na konferenciji za novinare ministrica prosvjete i kulture RS-a Natalija Trivić.

Ta zabrana uvedena je nakon pojave koronavirusa, zbog koje je ove godine zabranjeno održavanje maturalnih večeri za učenike u tom bh. entitetu.

- Moramo zabraniti organiziranje maturalih večeri u osnovnim i sprednjim školama u RS zbog opasnosti za zdravlje učenika i nastavnika usljed infekcije koronavirusom – rekla je ona.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok