U Sarajevu je u četvrtak održana izvanredna sjednica Federalnog stožera civilne zaštite (FŠCZ) kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević.

S ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa (Covid-19), FŠCZ je produžio rok primjene do 30. svibnja ove godine za jedan broj naredbi, donio dvije nove naredbe, jednu dopunio, a one s rokom primjene do 15.05.2020. koje nisu produžene, po automatizmu od sutra nisu na snazi.

Stavljena je izvan snage i naredba od 29. travnja o raspodjeli 80 respiratora županijskim stožerima civilne zaštite, odnosno županijama na području FBiH. Navodi Večernji.ba.

Federalnoj upravi civilne zaštite je naređeno da izvrši raspodjelu medicinskih sredstava (ekstrakcijski brisevi i transportni mediji) Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i Kantonalnoj bolnici Zenica.

FŠCZ donio je odluku ne produženja roka primjene naredbi o zabrani kretanja osobama starijim od 65 i mlađim od 18 godina na području FBiH, tako se od petka, 15. svibnja, mogu kretati bez ograničenja uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Na današnjoj sjednici za određeni broj naredbi produžena je primjena do 30. svibnja ove godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok