Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez je na svom Facebook profilu objavio poruku kojom je nastojao skrenuti pozornost javnosti na značaj poštivanja svih preporuka zbog koronavirusa kako bi zaštitili sebe i druge, kao i medicinske radnike koji se bore da sačuvaju ljudski život.

Naime, Čerkez je ispod svoje objave postavio i fotografiju koja na najbolji način ilustrira ruke medicinske sestre koja mjesecima radi pod zaštitnom opremom. Kako je dodao, upravo ona pokazuje našu sebičnost da ne mislimo o drugima.

"Mnogi nikada nisu ni pomislili kako je kolegama s klinika koji liječe takve osobe, koji više od četiri mjeseca provode pod zaštitnom opremom i dan i noć. Niko ne pomišlja ako se nastavimo ponašati neodgovorno koliko će zdravstvenih radnika oboljeti i ko će nas tada liječiti", napisao je Čerkez.

Čerkez je istaknuo da se mnogi ismijavaju preporukama, apelima i molbama da se pridržavaju mjera kako bi se situacija mogla dovesti pod kontrolu.

"Poštivajte mjere! Nosite masku, držite ostojanje, perite ruke i ne idite na posao ukoliko imate bilo koji simptom", poručio je Čerkez.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok