Na prostorijama u vlasništvu Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ u Travniku učinjena je veća materijalna šteta i počinitelj je zasad nepoznat.

U ponedjeljak 13. srpnja između Općine Travnik i Nadbiskupskog sjemeništa Petar Barbarić u Travniku održana je primopredaja objekta koji je bio oduzet od Sjemeništa, a nalazi se u ulici Školska nedaleko od KŠC-a.

Nedugo nakon primopredaje u petak 19. srpnja, zasad nepoznati počinitelji, na istom objektu načinili su veću materijalnu štetu, piše Nedjelja.ba.

Naime, vrata od objekta (željezna i drvena) su skinuta, oluci s krova uklonjeni, unutrašnjost objekta devastirana, stakla razbijena, crijep na krovu razbijen, a 12 drvenih greda koje su pripadale krovnoj konstrukciji su odrezane i odvezene.

Rektor sjemeništa preč. Željko Marić o svemu je izvijestio nadležnu Policijsku stanicu koja je obavila uviđaj i sačinila zapisnik.

Na sreću, za ovaj događaj postoje očevidci, koji su dali svoje izjave policiji, te zapisali broj tablica i marku kombija s kojim je odvezeno sve što je uzeto iz objekta.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok