Profesor Petar Kočović postao je apsolutni hit kada je prezentirao matematički model za praćenje pandemije koronavirusa na planeti.

Između ostalog, prognozirao je je da će se drugi val korovirusa u Bosni i Hercegovini trajati do 7. rujna.

"Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnoj razini stanje u svih 216 drzava. Koristimo Gaussovu krivulju koja se pomjera na dnevnom razini. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim valovima", rekao je nedavno Kočović.

Kada je njegov stručni tim analizirao posljednji put, predviđanje je bilo da će se ovaj drugi val biti završen oko 7. rujna. Međutim, čini se da nam više ni matematika ne ide na ruku...

Posljednje prognoze profesora Kočovića i njegovog tima nisu toliko optimistične, već pokazuju da bi ovaj udar virusa trebalo da bude gotov 13. listopada.

Dakle, ako želite vjerovati matematici, na smirivanje epidemije morat ćemo sačekati do jeseni.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com