Bitno je napomenuti da do one regularne kampanje, koja naime službeno treba početi 30 dana prije izbora, ima dva mjeseca.

Međutim, pojedini politički subjektu u našoj zemlj su još odavno “krenuli” u trku za predstojeće izbore, piše ovo sarajevsko Oslobođenje koje je objavilo kako je fotografija mirisa za automobile izazvala veliku reakciju na društvenim mrežama.

A na mirisu je fotografija kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Fikreta Prevljaka, koji je kandidat za načelnika Općine Ilidža.

Osim fotografije Prevljaka na mirisu se nalaze i općinski grb i logo stranke.

Oslobođenje napominje da je stranka ”očito zaboravila da nisu smjeli koristiti općinski grb u predizborne svrhe što je jasno definirano u općinskom Statutu”.

”Odlukom Vijeća utvrđuju se uvjeti i postupak za davanje odobrenja fizičkim i pravnim licima za upotrebu službenog naziva i obilježja Općine Ilidža”, navedeno je u Statutu općine, prenose sarajevske novine.

Prevljak, koji je obavljao dužnost člana Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, člana Glavnog odbora SDA BIH, vijećnika u Općinskom vijeću Ilidža, predsjednika Općinskog odbora SDA Ilidža, te član IO KO SDA Sarajevo, kampanju je počeo još u srpnju kada su njegovi simpatizeri u ilidžanskim džamijama nakon džuma-namaza dijelili čokoladice.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com