Vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić u 2020. obilježava nekoliko važnih obljetnica: 75 godina života, 50 godina svećeništva, 30 godina biskupske službe i više od 25 godina kardinalske službe.

Središnji događaj kojim će obilježiti pobrojane obljetnice bit će sv. misa u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u četvrtak, 8. listopada u 10:30 koju će predslaviti sam kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski, mons. Petar Palić, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT HD) izravno će prenositi sv. misu iz katedrale. Kako bi sve proteklo dostojanstveno djelatnici Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije pobrinut će se ostalim zainteresiranim medijskim kućama dostaviti sve potrebite materijale: propovijed, govore, važne informacije i fotografije u realnom vremenskom roku. Iste će biti moguće preuzeti i s Katoličke tiskovne agencije i portala Nedjelja.ba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok