Iz Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine (SIP BiH) su kazali da još uvijek broje i objavljuju preliminarne rezultate, dok to ne bude u potpunosti završeno poručuju političkim strankama da ne upućuju zahtjeve za ponovno brojanje.

SIP BiH će u skladu s Izbornim zakonom BiH u narednim danima objavljivati preliminarne rezultate Lokalnih izbora održanih u BiH u nedjelju, 15. studenog 2020. godine.

Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kad se objedine rezultati sa redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasovanje u odsustvu, rezultati glasovanja iz inozemstva, putem mobilnih timova i rezultati glasovanja na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Tek nakon što SIP BiH objavi utvrđene izborne rezultate, subjekti navedeni u članu 5.30. stav (1) Izbornog zakona BiH mogu u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića i to pod uvjetima i na način propisan tim članom.

SIP BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok