Iz Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine (SIP BiH) su kazali da još uvijek broje i objavljuju preliminarne rezultate, dok to ne bude u potpunosti završeno poručuju političkim strankama da ne upućuju zahtjeve za ponovno brojanje.

SIP BiH će u skladu s Izbornim zakonom BiH u narednim danima objavljivati preliminarne rezultate Lokalnih izbora održanih u BiH u nedjelju, 15. studenog 2020. godine.

Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kad se objedine rezultati sa redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasovanje u odsustvu, rezultati glasovanja iz inozemstva, putem mobilnih timova i rezultati glasovanja na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Tek nakon što SIP BiH objavi utvrđene izborne rezultate, subjekti navedeni u članu 5.30. stav (1) Izbornog zakona BiH mogu u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića i to pod uvjetima i na način propisan tim članom.

SIP BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com