Središnje izborno povjerenstvo BiH je objavilo nove preliminarne rezultate izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara.

Prema novima preliminarnim rezultatima izbora za Gradsko vijeće Mostara objavljenim na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u gradskoj izbornoj jedinici vodi HDZ BiH s 35 posto osvojenih glasova.

Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) dobila je 30 posto glasova, BH blok (SDP BiH, Naša stranka) 12 posto, HRS 7 posto, lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" 4 posto, dok su ostale stranke i koalicije dobile manje od 3 posto glasova, prenosi Fena.

U gradskoj izbornoj jedinici obrađeno je nešto više od 74 posto birališta. S gradska izborne liste dijelit će se 13 od 35 vijećničkih mjesta.

U izbornoj jedinici jedan (sjever) Koalicija za Mostar dobila je 70 posto glasova, BH blok 16 posto, lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" 6 posto, a HDZ BiH 5 posto. U toj izbornoj jedinici dijele se dva mandata, a za sada je obrađeno 81 posto birališta.

Koalicija za Mostar dobila je najveći broj glasova i u drugoj izbornoj jedinici (Stari grad) - 46 posto, slijede BH blok s 39 posto, Prva mostarska partija dobila je 8 posto glasova, a Platforma za progres 3 posto. U toj izbornoj jedinici obrađeno je 81 posto birališta. Stari grad nosi pet mandata, a za sada je obrađeno 81 posto birališta.

Najveću potporu Koalicija za Mostar također je dobila u trećoj izbornoj jedinici (jugoistok) – 72 posto. Platforma za progres dobila je 12 posto glasova, BH blok 10 posto. Ostale stranke i koalicije dobile su manje od 3 posto glasova. U toj izbornoj jedinici dijele se dva mandata, a za sada je obrađeno 92 posto birališta.

U izbornoj jedinici četiri (jug) HDZ BiH dobio je 53 posto glasova, Koalicija za Mostar 18 posto, lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" 11 posto, HRS 8 posto, a koalicija "Mostar moj Dom" (HSP - HSP BIH - HKDU - HRAST) 5 posto. Četvrta izborna jedinica daje dva mandata, a obrađeno je 92 posto birališta.

U izbornoj jedinici pet (jugozapad) HDZ BiH dobio je 57 posto glasova, HRS 18 posto, BH blok 10 posto, HDZ 1990 5 posto, Koalicija za Mostar 4 posto. Peta izborna jedinca je najveća i u njoj se dijeli 7 mandata. Obrađeno je 69 posto birališta.

HDZ BiH s 57 osvojenih glasova vodi i u izbornoj jedinici šest (zapad). Slijede HRS 19 posto, BH blok 11 posto, lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" 5 posto, HDZ 1990 4 posto. U toj izbornoj jedinici biraju se četiri gradska vijećnika, a za sada je obrađeno 80 posto birališta.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok