Nakon otkrivenih izbornih prevara s nekoliko biračkih mjesta u Mostaru ekipa Klixa razgovarala je sa zastupnikom u Parlamentu FBiH, članom Glavnog odbora SDA te Gradskog odbora Mostara Zijatom Mušićem koji je razočaran onime što su radile njegove kolege.

On je o SDA-ovim i drugim izbornim prevarama koje su otkrivene nakon ponovnog prebrojavanja nekih glasova otvoreno govorio, a naglasio je da se ograđuje od svih pojedinaca iz SDA koji su sudjelovali u izbornim prevarama i da se srami onoga što su njegove stranačke kolege napravile.

"U biračkom mjestu koje smo otvorili u Gornjoj Drežnici se vidi koliko su bili bahati i koliko ih je ponijelo, da su mojim lokalnim kandidatima oduzimali glasove. Jednom su 52 pisali manje, a jednom 79, dok su ovima koji nisu lokalni dodavali lopatom", tvrdi Mušić.

Šokiran otkrivenim prevarama u Gornjoj Drežnici za Klix.ba kaže kako smatra neophodnim da se otvore sva biračka mjesta u Mostaru i da se zaista vidi realnost ovih izbora, ali i da se utvrdi tko je sve odgovoran kako bi snosio odgovornost i bio isključen iz političkog života zauvijek.

"Ovo su radili pojedinci i vjerujte da se ja stidim onoga što su radili. Ovdje je razotkriven pokušaj razbijanja jedinstva naroda i podrške SDA u Drežnici od pojedinaca iz Gradske SDA i koalicijskih partnera. U Drežnici to nikad nije moglo niti će proći", kazao je Mušić.

Pojašnjava kako su odgovorni birački odbori, ali i napominje da je netko stajao iza njih svo vrijeme i da ovo sve nije moglo biti samo od sebe, nego je to sve netko planski radio.

"Ograđujem se od svih pojedinaca u SDA koji su uključeni u izborne prevare", kaže Mušić.

Dodaje kako ovo više nije rekla-kazala, nego dokazana i argumentirana prevara za koju odgovorni moraju biti kažnjeni jer bahatost koju su pokazali, kako naglašava, nema granica.

Zbog toga on ne očekuje ni da podnesu ostavke iz moralnih razloga, što bi bilo za cijeli svijet sasvim normalno, jer kako naglašava da su morala imali, ovo ne bi ni pod koju cijenu radili.

"Kad su prevare ustanovljene, da odgovorni imaju morala sami sebi bi izrekli sankcije, a što će oni uraditi, ja stvarno ne znam. Ali ne mogu ne postaviti pitanje kako će pošteno i za narod raditi vijećnik koji je dobio mandat na krađu, zatečen sam", iskreno će Mušić.

Tvrdi kako će ova situacija u Mostaru imati daleko šire razmjere, jer rezultati izbora koji su se čekali 12 godina na kraju nisu bili volja građana nego brojača što je nedopustivo.

"Očekujem sankcije i zabranu bavljenja politikom svima koji su sudjelovali u izbornim prevarama. Mora se na ovom primjeru presjeći jer kako ćemo dočekati naredne izbore ako ovo prođe nekažnjeno i kako će građani vjerovati u izbore ikada više", zaključio je Mušić.

Ističe kako se odavno zalaže za izmjenu Izbornog zakona, koji će jamčiti provođenje volje građana a ne brojača bez ikakvih kalkulacija, što je osnovni odraz prave demokracije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok