U Bosni i Hercegovini je danas upaljen žuti meteoalarm zbog ekstremno niskih temperatura koje će ići i do minus 16 stupnjeva Celzijusovih u nekim dijelovima BiH, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Također je upaljeno upozorenje zbog poledice koja se očekuje zbog niskih temperatura i koja se navodi kao potencijalno opasna meteorološka pojava.

Danas se u Bosni i Hercegovini prognozira umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U noći na subotu u Bosni je moguć slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 8°C, prenosi N1.

Žuti meteoalarm

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovito se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dane od strane viših tijela.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok