Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u izjavi Bakira Izetbegovića da su "Srbi loš narod" vidi vjekovni kompleks konvertitstva i izdaje koju su Izetbegovići počinili napuštajući pravoslavlje, kako bi sačuvali imovinu, te kako je jasno kakvi su Srbi prihvatljivi za Izetbegovića i SDA.

Na pitanje Srne da prokomentira Izetbegovićevu izjavu kako su "Srbi loš narod", Dodik je izjavio da mu čestita na iskrenosti koju je konačno pokazao i otkrio kakvi Srbi su prihvatljivi za njega i SDA, samo oni podobni i u službi bošnjačkih interesa.

"Ja ne mislim da je bošnjački narod loš, naprotiv, dobar su i pomalo nesrećan narod. Nije mi palo na pamet da o narodu sudim na osnovu Bakira Izetbegovića i nekih njegovih prethodnika, koji su zarobljeni u višestoljetnoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko", istaknuo je Dodik.

On je rekao da Izetbegoviću nije mrsko da gospodari Sarajevom u čiji su razvoj desetljećima brojni Srbi dali najbolje što su imali, od univerzitetskih profesora do liječnika.

Dodik je konstatirao kako je Sarajevo ličilo na grad najviše zbog takvih Srba, koje je ideologija Bakirovog oca, a koju Izetbegović mlađi slijedi, protjerala ili pobila devedesetih godina prošlog stoljeća.

"Moram priznati da mi nije jasan mazohizam koji Bakir Izetbegović ispoljava ne dozvoljavajući tim istim, kako kaže, lošim Srbima da napuste BiH. Ili Izetbegović ima namjeru da mu ostavimo zemlju i kuće a da svi kolektivno odemo odavde. Taj film neće gledati, to se neće dogoditi, jer sve svoje nosićemo sa sobom, svoje kuće, zemlju i Republiku Srpsku", poručio je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok