Tijekom preksinoćnjeg susreta veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erica Nelsona i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dragana Čovića razgovarano je o mnogobrojnim temama, a jedna od njih bila je i migrantska kriza u Bosni i Hercegovini.

Na stavove koje zagovaraju Europska Unija i SAD, koji glase da migranti moraju biti jednako raspoređeni na teritoriju čitave države, Čović je odgovorio da takvo rješenje ne dolazi u obzir.

"Ja sam poseban naglasak stavio na sigurnosnu i političku dimenziju problema. Mi moramo u potpunosti poštivati zakone BiH, odnosno da migrant gdje uđe u BiH bude evidentiran, tu stacioniran i prema njemu da se postupa u skladu sa zakonima BiH, a ne da ih puštamo da se slobodno kreću po državi i da ne znamo tko su uopće te osobe. Mi smo spremni u državnim institucijama uraditi sve što treba, izdvojiti i potrebna sredstva, ako treba promijeniti i neke zakone, ali ne da se migranti raspoređuju po cijelom teritoriju BiH. To ne dolazi u obzir" kategoričan je Čović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok