U drugi krug izbora za mostarskog gradonačelnika plasirali su se Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar).

U prvom krugu izbora u Gradskom vijeću Mostara Mario Kordić (HDZ BiH) dobio je 14 glasova, Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar) 12 glasova, Irma Baralija (BH blok) 2 glasa, dok Arman Zalihić (BH blok) nije dobio ni jedan glas. Tri glasa bila su nevažeća.

Nakon objave rezultata, sjednica je prekinuta, a nastavit će se u petak 12. veljače u 15,30 sati.

Naime, na sjednici Gradskog vijeća Mostara danas se odlučivalo o glasovanju i izboru gradonačelnika Grada Mostara.

Sjednici su na samom početku nazočila 34 vijećnika jer je vijećnica Naše stranke Boška Ćavar odsutna zbog zdravstvenih razloga.

Nakon što je Gradsko vijeće odlučilo proceduru izbora gradonačelnika provesti tajnim putem, poništili su rezultate prvoga kruga glasovanja za gradonačelnika koji su provedeni u petak, te su odlučili krenuti od početka izbor prvoga čovjeka grada na Neretvi.

Uz tri kandidata, HDZ-ova Marija Kordića, SDA-ova Zlatka Guzina, te Irmu Baraliju iz Naše stranke, kao kandidat za gradonačelnika prijavio se i Arman Zalihić iz SDP-a BiH.

Nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara obilježila su prepucavanja i korištenje poslovničkih mogućnosti za traženje stanki. Nakon posljednjeg nastavka sjednice Gradskog vijeća vijećnik Zalihić je najavio kako će Bh blok napustiti zasjedanje.

Procesu glasovanja prisustvovalo je 29 vijećnika. Pet vijećnika je napustilo dvoranu nakon što je Zalihić tražio odgodu sjednicu na pet dana radi konzultacija u vezi izbora gradonačelnika, a predsjedatelj Ivan Zelenika mu to nije dozvolio.

Održano je zatim tajno glasanje za četiri su predložena kandidata - Irma Baralija, Zlatko Guzin, Mario Kordić i Arman Zalihić.

U drugi krug za izbor gradonačelnika Mostara plasirali su se HDZ-ov Mario Kordić i SDA-ov kandidat Zlatko Guzin. Kordić je dobio potporu 14, a Guzin 12 vijećnika. Dva vijećnika glasovala su za Irmu Baraliju, a dva glasa bila su nevažeća. Nitko nije glasovao za Armana Zalihića.

Odmah po brojanju glasova Koalicija za Mostar zatražila je prekid sjednice i njezin nastavak za dva dana. Potom je i Slaven Bevanda iz HRS-a predložio da sjednica bude prekinuta večeras, a nastavljena13. veljače.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok