Povodom prijetnji iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) o pokretanju pravnih procedura protiv prim. dr. Zorana Karlovića, specijaliste anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja, kojim ga se proziva za uznemiravanje javnosti i iznošenje „lažnih tvrdnji“ dužni smo reagirati, stoji u priopćenju Liječničke komore Hercegovačko-neretvanske županije.

- Dužni smo stati u obranu stručnosti, medicinske etike, logike i istine. Iza prim. mr. sci. Zorana Karlovića, pročelnika Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB-a Mostar su desetljeća rada i iskustva s najzahtjevnijim bolesnicima, organizacije i upravljanja jednim od najvećih odjela u SKB-u Mostar, edukacije mladih liječnika, godine rada obilježene stručnošću, znanjem i pridržavanjem etičkih načela u liječenju.

Pružamo punu potporu stavovima prim. dr.Zorana Karlovića o principima suvremenog liječenja u jedinicama intenzivne njege te pozivamo sve svoje članove da ustraju u obrani medicinske struke i suvremenih spoznaja u liječenju naših bolesnika.

Predstavnike FUCZ-a molimo da, umjesto o prijetnjama, razgovaramo o objektivnom i pravodobnom iznošenju činjenica, te uvažavajući stručnost, svi zajedno doprinosimo izgradnji boljeg zdravstvenog sustava i boljim rezultatima liječenja, a time i stjecanju povjerenja javnosti - kaže se u priopćenju Komore HNŽ-a, u čijem je potpisu prim. Dr. Mehmed Haznadar.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok