Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za medije kazao je kako odbacuje mogućnost rata, ali da će raditi na mirnom razilaženju države BiH.

"Složio bih se s Veleposlanstvom SAD-a da entiteti nemaju perspektive mimo BiH jer da nema BiH entiteti više ne bi bili entiteti nego samostalne države. Razgovor s Pahorom koji je naveo gospodin Komšić je bio takav kakav je bio. Oni se hvale da su odgovorili mogućnošću rata, ali kome je danas do rata. Opcija o mirnom razlazu je jedna i o njoj se može pričati. Dok ja sjedim ovdje neću dopustiti da dođe do mogućnosti rata, pa ni za RS, ali ću raditi da dođe do mogućnosti mirnog razlaza", kazao je Dodik te naveo kako odbacuje mogućnost rata koje su, kako je rekao, naveli Komšić i Džaferović.

On je ponovio ranije izrečene stavove oko Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, kazavši kako je ona nelegitimna, piše Klix.

"Situacija s BiH nije dobra, ali nikad i nije bila dobra, farsa s pričama oko europskog puta. Europska unija nema jasnu perspektivu s zamljama Zapadnog Balkana. Srbija već duže vrijeme nema otvoreno poglavlje što više govori o EU", izjavio je Dodik.

Većina članica EU ne bi danas ispunila kriterije koji se traže od nas, nastavio je te kazao kako je pismo američkog sekretara Blinkenovo uravnoteženo.

Ponovio je kako je državna razina vlasti neuspješna i trula, a da je dominantna priča o izmjeni izbornog zakonodavstva loša.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok